Agrotechnologijų fakultete vyko praktinis-informacinis seminaras dėstytojams „Fermentuotų produktų sauga ir inovacijos”

ATF dėstytojai spalio 28 d. kvalifikaciją tobulino dalyvaudami mokymuose „Fermentuotų produktų sauga ir inovacijos”, kurie buvo organizuoti įgyvendinant KTU Maisto institutui projektą „Biologinių metodų taikymas ūkiuose ir mažose įmonėse gaminamų fermentuotų produktų saugai ir kokybei užtikrinti”.

Seminaro lektorius, KTU Maisto instituto mokslo darbuotojas dr. Raimondas Narkevičius pasakojo apie biologinius metodus, pagrįstus technologijomis, įgalinančiomis užtikrinti tradicinių ir inovatyvių fermentuotų daržovių produktų saugą bei kokybę. Seminaro metu kalbėta apie mikrobiologinius, fizinius, cheminius rizikos veiksnius, fermentuotus daržovių produktus gadinančius mikroorganizmus, fermentuotų produktų mikrobiologinės saugos užtikrinimo problemas. Supažindino su  fermentuotų daržovių ir vaisių produktų gamyboje taikomais technologinio proceso parametrais, technologine įranga, biologinių veiksnių taikymo technologijomis, plovimo, dezinfekavimo operacijomis, siekiant užtikrinti galutinių fermentuotų produktų saugą bei kokybę. Pranešėjas pasidalino savo patirtimi maisto mokslo ir technologijų srityje bei atsakė į dėstytojų pateiktus klausimus.

Chemijos ir maisto technologijos katedra

Daugiau naujienų

  • #

    Z kartos studentų poreikiai, lūkesčiai bei mokymosi stilius – mokymai dėstytojams

    Agrotechnologijų fakulteto dėstytojai gruodžio 17 d. dalyvavo įkvepiančiuose profesinio tobulėjimo mokymuose, kuriuos vedė konsultacinės įmonės „Gyvenimo raktas“ įkūrėja, asmenybinių kompetencijų lavinimo lektorė, konsultantė ir psichologė Giedrė Skupienė. Mokymų tema – „Skirtingų kartų bendravimas: kaip…

  • #

    Advento bendrystė: fakulteto bendruomenę suartinanti popietė

    Gruodžio 15 d. Agrotechnologijų fakultete įvyko jaukus bendruomenės susitikimas su etnologe Gražina Kadžyte, skirtas advento, Kūčių ir Kalėdų laikotarpio tradicijoms bei jų prasmei pažinti. Viešnia, daugelį metų tyrinėjanti lietuvių papročius, pasakojo apie skirtingų etnografinių…

  • #

    Inžinerijos ateitį kuriame kartu: susitikimas LINPRA verslo pusryčiuose

    Gruodžio 10 d. Vilniaus kolegijos fakultetų dekanai, kuriuose vykdomos inžinerijos studijų krypties studijų programos, dalyvavo verslo pusryčiuose, kuriuos organizavo Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija, vienijanti šalies inžinerijos ir technologijų sektoriaus įmones, mokslo ir studijų institucijas,…