Kovo 21 d. Agrotechnologijų fakultete į susitikimą su studentais ir dėstytojais atvyko nemažas Vilniaus Šv. Jono Pauliaus II gimnazijos moksleivių būrys, kuriuos lydėjo mokytoja Eleonora Žylinska. Svečius pasitiko Agrotechnologijų fakulteto prodekanė dr.Erika Kubilienė.  Apsilankymas prasidėjo erdvioje fakulteto auditorijoje, kurioje Maisto technologija studijų programos studentas Aurimas Azončikas, Taikomosios cheminės analizės studijų programos studentas Rimantas Maksimenka,  Kraštovaizdžio dizaino studijų programos studentės Svetlana Trainė ir Evelina Verbickaitė bei Veterinarijos studijų programos studentės Inga Balčiuvienė ir Evelina Tadarovskaja moksleiviams pristatė Agrotechnologijų fakultete vykdomas studijų programas.

Paskui moksleivių laukė praktiniai užsiėmimai. Dėstytojos Jurgita Lazdauskienė ir Elena Grinė jiems vedė praktikumus “Atpažink keturis pagrindinius skonius” ir “Lietuviškos duonos be pridėtinio cukraus gamyba”.

Dėstytoja Jurgita Lazdauskienė supažindino moksleivius su juslinės analizės taikymo sritimis, tyrimo metodais, juslinio vertinimo atlikimo darbo vieta. Mokiniai turėjo galimybę praktiškai pasitikrinti skonio receptorių jautrumą, išbandyti vieną iš vertintojų (degustatorių) atrankos metodų – skonio jautrumo nustatymą ir atpažinti keturis pagrindinius skonius.

Dėstytoja Elena Grinė moksleiviams pasakojo, kokios sąlygas būtinos  mielių fermentacijai vykti, kaip paruošti mitybinę terpę, tešlai parinkti temperatūrinius režimus. Užsiėmimo metu mokiniai mokėsi gaminti tradicinį lietuvišką ragaišį, kurio sudėtyje nėra pridėtinio cukraus, bet yra daug skaidulinių medžiagų.

Užsiėmimų metu moksleiviai sužinojo apie juslinį vertinimą, maisto chemiją, mikrobiologiją, etninį paveldą. Praktiniai užsiėmimai baigėsi skania ragaišio degustacija.

Šis apsilankymas Agrotechnologijų fakultete moksleiviams paliko puikų įspūdį. Mes tikimės, kad bent dalis jų po mokyklos baigimo pasirinks studijas Vilniaus kolegijoje.

Dėkojame mūsų fakulteto studentams, padėjusiems priimti moksleivius!