Naujas Maisto technologijos katedros socialinis partneris

Maisto technologijos katedros kvietimu kovo 29 dieną Agrotechnologijų fakultete viešėjo UAB „Remgas“ direktorė  Alvyda Eigminienė ir Salvete group vyriausiasis šefas Antonio Serra. Svečiai dalyvavo ATF organizuotoje mokslinėje konferencijoje „Šiuolaikinės technologijos darniai aplinkai“ ir skaitė pranešimą tema „Lėtoji mityba“. Festina lente  – skubėk lėtai, teigia lotyniškoji sentencijų išmintis. Didelė kasdienė sparta tolina valgymo, kaip socialinio įvykio objektą, juolab šeimos susėda kartu vis rečiau. Lėto maisto judėjimo filosofija yra tampriai susijusi su lotyniškąja sentencija bei pasirinktu sraigės simboliu: neskubėk, negailėk laiko šeimai, draugams. Svarbu pripažinti maisto teikiamą malonumą, išmokti džiaugtis receptų ir skonių gausa, susigaudyti nacionalinėje maistą auginančių bei gaminančių bendruomenių įvairovėje.  UAB „Remgas“ – Salvete group restoranų tinklas: skleidžianti visuomenei žinią, kad dirbantis ar skubantis žmogus įsimeta maistą į save ir toliau skuba įgyvendinti savo tikslų ir tai nėra nei sveika nei teisinga. bendrovė pirmenybę teikianti maisto kokybei, dirbanti duonos, konditerijos, desertų ir kitų patiekalų gamyboje. Savo klientams tiekianti tik aukščiausios kokybės produktus, pagamintus iš kruopščiai atrinktų ir patikrintų žaliavų. Susitikimo su Maisto technologijos studijų programos studentais metu bendrovės direktorė Alvyda Eigminienė ir Antonio Serra pristatė įmonės veiklą, koncepciją, akcentavo, kad Salvete group labai svarbu ugdyti, mokyti, auklėti  jaunąją kartą suprasti maistą, valgymo kultūrą, tradicijas ir tuo pačiu kiek įmanoma stengtis pasitraukti nuo greito maisto vartojimo ir taip artinti gamintoją ir vartotoją. UAB „Remgas“ ieško maisto technologijos krypties specialistų, studentų, kurie norėtų dirbti, mokytis, praktikuotis, tobulėti naujos filosofinės lėto maisto minties linkme drauge su šefu Antonio Serra. Studentams – tai puiki galimybė įsidarbinti. Taip pat buvo apžvelgtas specialistų ir kompetencijų poreikis šiandieninėje darbo rinkoje, bendrų projektų perspektyva ir bendradarbiavimo galimybės.

Priimtinas tolesnio bendradarbiavimo formas Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Maisto technologijos katedra ir UAB „Remgas“ jau įformino bendradarbiavimo sutartimi.

Maisto technologijos katedros vedėja Laimutė Milašienė

Daugiau naujienų

  • #

    Advento bendrystė: fakulteto bendruomenę suartinanti popietė

    Gruodžio 15 d. Agrotechnologijų fakultete įvyko jaukus bendruomenės susitikimas su etnologe Gražina Kadžyte, skirtas advento, Kūčių ir Kalėdų laikotarpio tradicijoms bei jų prasmei pažinti. Viešnia, daugelį metų tyrinėjanti lietuvių papročius, pasakojo apie skirtingų etnografinių…

  • #

    Inžinerijos ateitį kuriame kartu: susitikimas LINPRA verslo pusryčiuose

    Gruodžio 10 d. Vilniaus kolegijos fakultetų dekanai, kuriuose vykdomos inžinerijos studijų krypties studijų programos, dalyvavo verslo pusryčiuose, kuriuos organizavo Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija, vienijanti šalies inžinerijos ir technologijų sektoriaus įmones, mokslo ir studijų institucijas,…

  • #

    Agrokoncerno ir fakulteto partnerystė  – naujos galimybės studentams

    Agrotechnologijų fakulteto studentai ir bendruomenė susitiko su „Agrokoncerno“ grupės atstovais, kurie pristatė plačias karjeros ir profesinio tobulėjimo galimybes Agroverslo technologijų ir Veterinarijos studijų programų studentams. Susitikimo metu studentai susipažino su įspūdingais įmonių grupės projektais,…