Agrotechnologijų fakulteto svečiai – Vilniaus Verslo ir svetingumo profesinio karjeros centro mokiniai

Rugsėjo 26 d. Agrotechnologijų fakultete lankėsi Vilniaus Verslo ir svetingumo profesinio karjeros centro virėjo specialybės 10 klasės mokiniai. Dėstytoja J. Lazdauskienė jiems pristatė Maisto technologijos studijų programą, studijuojant įgyjamas kompetencijas, supažindino su maisto technologo darbo ypatybėmis, pareigomis, karjeros galimybėmis. Dėstytoja mokiniams vedė ir praktinį užsiėmimą “Vaisių, uogų ir daržovių liofilizavimas”. Jo metu mokiniai buvo supažindinti su liofilizavimo technologijos etapais, parametrais, gauto produkto kokybe, biologine verte. Mokiniai atliko vaisių, daržovių pirminį paruošimą, pakrovimą į prietaisą, stebėjo prietaiso programavimo etapus, buvo supažindinti su maisto technologijos laboratorijoje esančia įranga.

 

Daugiau naujienų

  • #

    Kaip spėti daugiau ir mokytis geriau?

    Spalio 10 d. Veterinarijos studijų programos studentai dalyvavopraktinėje paskaitoje „Laikas tavo pusėje: kaip spėti daugiau ir mokytis geriau“, kurią vedė Vilniaus kolegijos lektorė A. Slimanavičienė. Paskaitos metu studentai mokėsi, kaip efektyviau planuoti savo laiką,…

  • #

    Kviečiame dalyvauti konferencijoje „Gyvūnų gerovės aktualijos 2025“

    2025 spalio 16 d. 9:30 val.  Agrotechnologijų fakulteto Veterinarijos katedroje (Dvaro g.1, Buivydiškės, Vilniaus raj.) vyks Karjeros dienų konferencija  „Gyvūnų gerovės aktualijos 2025“. Konferencijos tikslas: Skatinti gyvūnų gerovės principų plėtrą ir taikymą bei supažindinti…

  • #

    Vyko paskaita apie biologines trąšas ir tvarų ūkininkavimą

    Agrotechnologijų fakulteto studentai dalyvavo susitikime su MB “BioInnovations” vadovu Irmantu Čepuliu, kuriame svečias pristatė biologines trąšas „BlackLife“. Jis papasakojo apie jų sudėtį, poveikį augalams ir naudą tiek dirvožemiui, tiek visai ekosistemai. „BlackLife“ – tai…