„Thermo Fisher Scientific“ MOKSLO DIENA – tai kasmetinis, jau 7-ą kartą Lietuvoje vykstantis renginys, šiemet jis vyko VU Gyvybės mokslų cente (Saulėtekio al. 7, Vilnius). Šiame renginyje kviečiami dalyvauti užsienio šalių ir Lietuvos įmonių atstovai, mokslininkai, tyrėjai, studentai.

Renginio metu buvo galima dalyvauti parodoje, pristatančioje platų technologijų ir sprendimų mokslui, pramonei, sveikatos apsaugai, diagnostikai bei farmacijai spektrą.  Tai prekės ženklų „Invitrogen™“, „Thermo Scientific™“, „Applied Biosystems™“, „Gibco™“, „Ion Torrent™“, „Fisher Scientific™“ ir kt. produktai, kurie skirti gyvybės mokslams, chromatografijai ir masių spektrometrijai, mikrobiologijai, cheminei analizei ir kitiems laboratorijose atliekamiems tyrimams, vyko susitikimai su „Thermo Fisher Scientific“ ir jų partnerių produktų platintojais ir gamintojais, buvo rengiamos įrangos demonstracijos, parodos dalyviai galėjo aptarti techninius klausimus su jos gamintojais.

Renginio metu vyko Lietuvos ir užsienio mokslininkų seminarai apie naujausias tyrimų technologijas, buvo pristatomos teisės naujienos, aktualios gyvybės mokslui, verslui ir kt.  Ypač sudomino biochemijos mokslų daktarės Urtės Neniškytės pranešimas “Laimės kvartetas: kaip smegenų cheminės reakcijos formuoja mūsų patirtis”.

UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“ yra ilgametis Vilniaus kolegijos Chemijos katedros socialinis partneris. Džiugu, kad Mokslo diena suburia chemikus, biochemikus, biotechnologus drauge, sudaro galimybę susipažinti su mokslo ir technologijų naujovėmis, plečia studentų ir dėstytojų akiratį.

Mokslo diena

Chemijos katedra